Skip to content

De ce sa platesc eu?

October 18, 2010

Asta e o intrebare pe care mi-o pun de cativa ani incoace (aproximativ de cand m-am angajat si platesc o caruta de bani pe taxe si impozite) cand vad o stire ca asta. Hai s-o luam la bani marunti:

  1. Nenea ala e oale si ulcele de vreo 62 de ani si acum rudele (nepotii) vor despagubiri pentru suferinta lor indirecta
  2. Nenea ala a fost deportat ca o consecina directa a razboiului de acum atatea decenii si astia cred ca merita sa fie despagubiti pentru suferinta pe care a indurat-o strabunicu’
  3. Eu imi platesc taxele si impozitele pentru ca, cel putin teoretic, statul sa aiba de unde sa plateasca intretinerea infrastructurii, sanatatea, educatia s.a.m.d. De ce sa primeasca un idiot (pentur ca daca ai facut un criminal si te mai si lauzi cu el esti idiot) banii pe care statul nu ii are si pe care tot noi, astia fraieri ii platim?
  4. De ce nu poate fi deportat si chinuit si fiul acestui idiot dupa ce a omorat 6 oameni (dintre care 4 au murit pentru ca le-a explodat inima in ei de la forta impactului cu masina fiului de idiot)?

Hai sa ne gandim la ceva frumos: cum ar fi ca idiotii astia doi, tata si fiu, sa fie pusi sa plateasca suma de 1,5 milioane de euro celor disparuti din cauza lor. Hai sa ne imaginam cum idiotul fiu, alaturi de idiotul tata, este chinuit si schingiuit. Poate ceva din soarte lui Ghoerghe Doja ar fi util. Sau poate Inchizitia ar putea fi redesteptata. Nu de alta, dar aia aveau idei numai bune pentru asemenea idioti. Oare nu se poate face o chestie simpla? Ai furat? Ti se taie mana. Ai ucis? Esti tras in teapa (e mai dureros si mai de durata decat sa mori in acelasi mod in care ti-au murit victimele). Ai violat? Ti se taie “obiectul muncii”. Dupa fapta si rasplata. Dar toate astea sa nu fie facute chirurgical, cu nu stiu cate anestezii si medicamente pentru prevenirea infectiilor. Hai sa fie pe viu si apoi “victimele” sa fie aruncate intr-o cocina. Sa se chinuie si sa sufere cat mai mult. Altceva nu merita acesti monstri.

No comments yet

Leave a comment