Skip to content

Politehnica nu se dezminte

September 10, 2010

Azi a fost o fosta colega de-a mea sa se inscriela master, unde in alta parte decat la Politehnica (nu de alta, dar ne-au taiat scurt cheful de dat la master la alte facultati: nu ne-au dat actele necesare pentru inscrieri). Si povestea e in felul urmator: te duci sa iti iei foaia matricola de la secretariat (cand ne-am luat diplomele de inginer au zis ca ni le dau pe la Craciun cel devreme), te duci s-o semneze decanul/preodecanul sau cine o mai trebui sa o semneze si apoi trebuie sda te duci in alt corp sa iti depui actele (printre care si aceasta mirifica foie matricola), si toate astea pana pe la ora 12 cu toate ca programul de inscrieri e pana la 15. Un alt coleg a zis ca a stat vreo 2-3 ore pana a terminat cu toate formalitatile.

A doua chestie haioasa e ca pe site scrie clar ca pe data de 6 se faceau preinscrierile si de pe data de 7 inscrierile la facultate (la secretariat), dar ca preinscrierea nu e obligatorie, ci doar ajuta sa nu mai stam la coada. Ceea ce se intampla de fapt: trebuie sa faci preinscrierea pentru ca altfel nu vor. Asta inseamna ca ar trebui sa ai la dispozitie un calculator amarat pe care sa poti face asta si la scoala, ca doar nu e gaura in cer sa intri 10 min pe net sa o completezi. Nu se intampla. Trebuie sa te duci acasa, sa completezi cererea de preinscriere, sa o printezi…si eventual sa te trezesti acolo ca ceva e in neregula si sa te intoarca iar din drum.

Nu-i asa ca e frumos in poli?

Cu stima si respect pentru secretarele si sistemul informatizat din politehnica. Tot la 1000 de hartoage inutile (care se gasesc si in format electronic pe site-ul facultatii) se ajunge. Dar noi avem totul informatizat.

P.S. Cand mi-am luat diploma de licenta ziceau ca nu e nevoie sa venim mai devreme la facultate sa ne luam foile matricole ca nu e nevoie de ele la inscriere ca sunt deja la facultate. Sa mai asculti ce zic secretarele? Sau sa te lasi la mana ta si sa mergi ca pe vremea impuscatului din floare in floare (a se citi din birou in birou) si sa iti iei fiecare foicica posibila si imposibila si sa pierzi 2-3 zile la coada la ghisee?

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: