Skip to content

Profesorii de la Calculatoare si SPAM-ul

September 6, 2010

De obicei in weekend nu prea intru pe net. Sau cel putin nu intru sa imi verific mail-ul. Uite ca ieri am facut o mica exceptie si am zis sa incerc si acest sport extrem. Pe langa dele 8 mail-uri de la 9AM pe care le aveam (imi pastrez abonamentul la news-letter-ul lor pentru ca mai aflu si eu o stire idn cand in cand) aveam si un mail de la un profesor din facultate cu care am colaborat pentur o sesiune de comunicari. Initial am ramas un pic mirata. Nu ma asteptam ca, dupa ce am temrinat facultatea, sa mai am de-a face cu proful ala, mai ales in vacanta. Si uite ca imposibilul s-a produs.

Acum sa va explic despre ce mail e vorba.

 1. Titlu: Daca e adevarat, ne imbogatim. Deja e cam suspect. Hai sa il deschid, cu toate ca e clar ca ceva e in neregula.
 2. Continut (mai mult sau mai putin exact): Microsoft da cate 200 si ceva de dolari fiecarei persoane care trimite acest mail mai departe si inca 200 si un pic pentru a doua si a treia persoana din lista receptorilor care au dat mai departe. Scopul? Sa se verifice cat de utilizat este serviciul de mail. Cum se intampla asta? Peste o zi sau doua veti primi un mail cu suma pe care Microsoft v-o trimite asa ca o sa trebuiasca sa dati datele personale ca sa stie unde sa va fericeasca.
 3. Lista celor care au primit contine: profesori, asistenti, studenti, frati, parinti, catei, purcei. Toti cei care au trimis mail-ul au trimis unei liste din ce in ce mai mare si care contine toate adresele in CC, adica toata lumea poate sa imi vada adresa de mail si sa o foloseasca in diverse scopuri mai mult sau mai putin ortodoxe.

Concluzii:

 • Inteleg ca profa de management e posibil sa nu le prea aiba cu tot ce inseamna SPAM, dar eu am primit mail-ul de la profu care preda o caruta de cursuri legate de calculatoare, testare, si muuulte alte chestii si care sustine ca le are cu tot ce inseamna chestii legate de un computer si utilizarea lui in toate scopurile existente. Si ma intreb, oare oamenii astia chiar nu miros de la o posta SPAM-ul?
 • Oare lumea care totusi prefera sa spameze nu a invatat niste reguli de bun simt?
 • Oare e atat de greu sa pui neuronii puturosi la treaba si sa iti dai seama ca e o inventie gogonata rau ca un nene a primit vreo 24000 de dolari pentru ca a trimis niste SPAM-uri?
 • Cine mai crede asemenea naivitati? Au fost mail-urile cu avocatul rudei din Nigeria care a murit si ti-a lasat mostenire 1 milion de dolari, dar are nevoie de 10.000 de dolari ca sa faca formalitatile. Au fost mail-urile date de banci ca au nevoie de toate datele tale personale ca sa previna o ilegalitate si tocmai aia era ilegalitatea, ca acele informatii erau folosite pentru curatarea contului tau. Au fost atatea si atatea idiotenii crezute de fraieri si totusi lumea inca nu s-a lamurit?
 • E greu in ziua de azi sa crezi ca asa ceva se mai intampla. Si totusi uite ca se intampla din partea unui om care ar trebui sa te invete cum sa te comporti in domeniul IT si un om care pretinde ca stie toate chichitele din ziua de azi.

Rad eu ca elefantelul de mai sus, dar fac si ca soricelul strivit de greutatea idioteniei unor oameni. Si pana la urma…cum am ajuns eu in lista profului de spam???

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. September 7, 2010 22:51

  Wow, pisoiule… şi ai ratat ocazia de a te îmbogăţi! Minunea asta circulă de vreun an, tot nu s-a terminat?

 2. September 8, 2010 16:25

  Din pacate acum a prins la profii din politehnica.

  Cel mai trist e ca idiotii astia de profi nu sunt in stare sa stearga lista imensa de persoane carora le-a fost trimis mesajul, ci dau asa mai departe. Nu mai zic de acel camp mirific numit BCC(Blind Carbon Copy) care face ca destinatarii mail-ului sa nu stie unul de celalalt.

  Ma rog… inteligenta probabil a ajuns sa doara si de aia se cere din ce in ce mai putina in ziua de azi. Prostia stiu deja ca da o stare excelenta. Nu de alta, dar prea sunt veseli toti din poli…

  P.S. Nu zic ca toti politehnistii sunt tufe… dar vorba aia, exceptiile confirma regula.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: