Skip to content

Targul care… rupe gura targului

August 23, 2010

Am fost vineri la Targul care…rupe gura targului. Trecem peste numele fascinant ales de organizatori si mergem direct la fapte.

Ajung la Muzeul Taranului Roman pe la 7 seara si ma pun pe cautat targul. Tot targul incapea intr-un sfert din spatiul rezervat, iar restul era evident terasa unde se serveau mici, ca doar suntem la Muzeul Taranului si e vorba de un targ traditional romanesc.

Ma fac ca nu vad standul cu gemul nostru traditional de ananas si banane si nici pe cel cu chestii pe care scria Made in China si ajung la capatul targului. Acolo am descoperit cea mai traditionala exponata. Uite doua poze ale Monumentului Traditional Romanesc (scuze calitatea mai slaba dar sunt facute cu telefonul):

In drum spre casa dau peste un ghemotoc de pisoi speriat de mama focului care se blocase intre barele din gard si un parapet de lemn. Il scot (cu greu, ca se incapatana sa se agate cu gherutele de lemnul ala) de acolo si il pun jos. Sare iar intre gratii, dar undeva mai la dreapta, unde nu mai avea parapetul in fata. Surpriza: de sus picura apa. Si pisoiul statea ca prostutul sa il picure fara sa sara ori intr-o parte ori in alta. Il scot (din nou cu greu) si de acolo si il mut mai incolo. Sta cat sta, si cand vrea cineva sa il ia in brate si chiar sa il adopte, fuge sub o masina.

Dupa patania pisoiului mic imi dau seama ca si el face parte din targ. Si el are comportamentul traditional al romanului: intai se blocheaza si sta ca prostul pana il vede cineva si se gandeste sa il ajute. Cand da de greu din nou sta sa ii cada toate in cap fara sa se fereasca sau sa incerce sa faca ceva ca sa iasa din incurcatura, iar cand cineva vrea sa il ajute neconditionat fuge ca bezmeticul de nu il mai poti scoate din vagauna (in cazul pisoiului de sub masina).

Advertisements
One Comment leave one →
  1. September 22, 2010 14:49

    interesanta concluzie! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: