Skip to content

E bine sa fii revolutionar

March 10, 2010

Drama prin care trece fostul „golan” Cristi Paţurcă e pe cale să devină istorie. Grav bolnav şi rămas pe drumuri din 2008, el a primit un sprijin neaşteptat. În ziua în care s-a declarat “boschetar”Paţurcă a fost vizitat la spital de preşedintele Băsescu […] 1.800 de lei – „titlul de erou”

Evz deplange situatia fostului “golan” Cristi Paturca si se bate cu pumnul in piept ca acesta a fost salvat de un articol publicat in acest ziar. Buuuun. Asta e, omul are ciroza (nu stim daca din cauza consumului exagerat de alcool, asa cum mi se pare mie ca s-a intamplat, sau din alte cauze) si a ramas pe drumuri, fiind evacuat din casa acum vreo 2 ani. Nu zic, a scris catence care au sensibilizat o natiune, a fost un roman verde care a avut curajul sa-si strige indignarea in vazul tuturor.

Acum trec la indemnizatia de revolutionar: 1.800 lei pe luna!!!!! Mai mult decat castiga un inginer cu vechime de 20-30 de ani in campul muncii socialiste intr-o fabrica din care nu are unde sa plece pentru un trai mai bun. Si el ce a facut? Are vreun handicap, are sechele ramase dupa Revolutie? Nu. Omul asta era perfect sanatos la revolutie si a fost ani de zile dupa ea, nu a fost batut, schingiuit sau mai stiu eu ce. El a fost doar una din vocile care s-au auzit atunci. Si de atunci el nu a reusit sa isi gaseasca ceva de munca in asa fel incat, la 20 de ani dupa revolutie, sa poata trai macar la limita subzistentei, daca nu decent. Pentru faptul ca a stiut sa se bage in fata si pentru faptul ca l-a impresionat pe Basescu el a reusit sa castige pe luna mai mult decat castiga o persoana care chiar munceste.

Eu ma intreb doar atat: toate indemnizatiile de revolutionar sunt la fel de mari? Pentru ca daca e asa, atunci hai ca ma bag si eu revolutionara, cu toate ca nu aveam nici macar 2 ani pe vremea aia. Si eu am tipat din toti rarunchii atunci. Probabil pentru ca mi-era foame (asa cum tipau si cei de atunci), ca nu puteam sa dorm (la fel ca revolutionarii care nu puteau dormi de grija zilei de maine) sau pur si simplu ca sa ma bag in seama. Oare nu asta au facut toti revolutionarii?

Asa ca hai, sariti cu indemnizatia de revolutionar. Jos comunismul! Vrem libertate!

P.S. Nu sunt adepta frazei Basescu e de vina (mai exact mi se pare de o ipocrizie fantastica), dar imi pun niste semne de intrebare in legatura cu viteza de reactie a autoritatilor: 20 si ceva de ani nu au considerat ca omul asta a facut ceva la revolutie, dar dupa o luna de la vizita lui Base s-au prins in sfarsit ca asa era.

In final, melodia care mi s-a parut mult mai buna decat Imnul Golanilor:

Advertisements
One Comment leave one →
  1. March 10, 2010 14:28

    just!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: