Skip to content

Nou regulament Metrorex

January 27, 2010

Asa cum bine stiti, peste tot exista reguli si bineinteles, peste tot se incalca reguli. Asadar, uite noul regulament Metrorex, care rezolva problema nesupunerii calatorilor, dar si a personalului angajat.

Metrorex se obliga sa:

 • asigure ca metroul sa circule cat mai bine. Trebuie sa stea minim 2 minute in fiecare statie plus cateva opriri intre statii.
 • asigure o relatie cat mai profesionala intre personal si calatori. Mecanicii de locomotiva trebuie sa se holbeze cat mai evident la domnisoare / doamne aranjate, sa comenteze grosolan la cele mai putin norocoase din punct de vedere al aspectului si sa li se adreseze domnilor cu un ton cat mai arogant, a fi mecanic insemnand a fi stapanul lumii, iar restul fiind sclavii tai.
 • asigure un transport civilizat si fara discriminari. Daca sunt cersetori in metrou trebuie sa ii ajute sa se simta cat mai confortabil si sa le umple punga din banii celor care platesc sa circule civilizat. Daca sunt betivi, trebuie sa le asigure un loc cat mai bun pentru a dormi pe banci si chiar sa le aduca pernute si saltele ca sa nu aiba dureri de spate la coborare.
 • asigure siguranta calatorilor si in afara trenurilor. Metrorex se obliga astfel sa decoperteze toate scarile exterioare, sa nu schimbe la timp scarile rulante, sau daca le-a schimbat sa nu se oboseasca sa le acopere pe timp de ploaie sau ninsoare si eventual sa arunce si cate o galeata cu apa pe scarile normale ca, pe timp de iarna, sa le ofere calatorilor ocazia unica de a se da pe gheata in timp ce coboara scarile.
 • asigure distractia calatorilor. Pe langa specatcolele oferite de Teatrul Masca din cand in cand la Unirii, Metrorex ofera zilnic circul dintre vanzatorii de ziare, cersetori si jandarmi sau chiar calatori voluntari.

Calatorii sunt obligati sa:

 • lase intai sa intre noii calatori si apoi sa iasa din metrou. Daca ar fi invers chiar ar fi un transport civilizat, ceea ce ar fi de-a dreptul stupid.
 • cerseasca cat mai mult si cat mai galagios, eventual sa mai si cante cat mai afon si sa zgarie cat mai tare creierii celorlalti calatori. Cea mai buna solutie ar fi sa fie cat mai multi in acelasi timp.
 • sa arunce cat mai multe hartii si peturi pe jos, eventual si pe sine ca e foarte fain cand deraiaza cate un tren sau cand te leagana sanatos.
 • sa se spele cat mai putin, eventual sa se arunce in cate o balta sanatoasa sau sa doarma o noapte cu ceva caini comunitari in brate dupa o ploaie sanatoasa si abia apoi sa intre in metrou.
 • sa aduca multe, multe animalute culese de pe strada sa se stea la caldurica si sa umple ceilalti calatori de purici si mai stiu eu ce alte chestii sanatoase.
 • sa dea cat mai des cu gentile, ghiozdanele si sacosele peste oamenii care chiar stau in asa fel incat sa nu incurce pe nimeni si loc sa treaca fara sa atinga pe nimeni ar fi o gramada.

Momentan atat. Daca aveti alte propuneri, le astept cu placere.

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. January 27, 2010 12:30

  nu uita de: metrorex se obliga sa intarzie cat mai mult posibil in week-end sau in timpul saptamanii, sa mearga de parca ar cara cartofi, nu calatori si, evident, sa faca cate o greva doua cand o cer tovarasii din psd. ca de asta au sindicat independent. e independent ca oprescu

 2. Narcis permalink
  January 28, 2010 14:29

  Conductorii de tren -sa nu uite sa “binecuvinteze” calatorii cu adjective cat mai desucheate privind nesimtirea lor de a nu folosi “toate usile de acces”
  -sa inchida usile inainte sau in timpul anuntului de inchidere a acestora pentru a furniza “momente vesele” cu calatori prinsi intre usi
  -sa foloseasca mijloacele de transport in comun si in folos persona (am asistat la o faza de genul asta la Dristor: au oprit trenul inainte de a intra cu totul in statie astfel incat sa coboare din cabina niste colegi ce plecau acasa chiar langa scara si au mai stat un minut de vorba, iar calatorii se intrebau de ce nu intra trenul in statie)
  Metrorex -sa permita aparitia cat mai multor gherete de vanzari diverse pe toate culoarele de acces astfel incat sa ingusteze cat mai distractiv pasajele pietonale.
  -sa dezafecteze cat mai multe scaune de asteptare din statii asigurand disputa distractiva pe acestea a calatorilor
  si ma mai gandesc

 3. January 28, 2010 21:35

  Calatorii trebuie sa lase ziarele care se distribuie gratuit (gen adevarul) pe scaun inainte sa se dea jos din tren

 4. January 28, 2010 21:50

  Unii poate se gandesc ca ei si asa nu se mai chinuie sa citeasca fituica aia si de ce sa nu se bucure altul de ea. Problema apare cand acel ziar a ajuns si prin baltile de la intrarea la metrou.

Trackbacks

 1. Nou regulment la Metrorex | Năvălitorul
 2. quickies » zoso.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: