Skip to content

Ce face Pisoiul cand se plictiseste

December 24, 2009
tags: ,

Pentru crema ai nevoie de:

  • o cana cu lapte
  • 2 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic de gelatina
  • frisca (eu am luat o cutie de hulala de 500 ml si a fost prea mult)
  • stafide

In afara de crema mai ai nevoie de vreo 6-7 portocale taiate rondele si de piscoturi. In plus iti mai trebuie ceva zahar si s-ar putea si un pic de lapte.

Intai si intai tai portocalele si presari zahar pe ele ca sa isi lase zeama.

Se amesteca galbenusurile, faina, zaharul si laptele si se pun pe foc pana cand se ingroasa binisor. Se toarna peste crema gelatina pe care in prealabil ai amestecat-o cu o canita de apa calda. Se lasa la racit si, cand e complet rece, se adauga frisca si stafidele.

Se tapeteaza tava cu rondele, se toarna jumatate din crema peste, se pune un strat de piscoturi inmuiate in zeama de la portocale (daca e prea putina zeama se dilueaza cu lapte), din nou crema si din nou piscoturi.

Se lasa la rece cateva ore bune (eu l-am lasat o zi) si apoi uite ce iese:

P.S. Ignorati sticla de Alexandrion din stanga primei poze 😀

Advertisements
11 Comments leave one →
  1. December 24, 2009 11:46

    yum yum 🙂

  2. December 24, 2009 12:03

    da stiu, a fost bun, si asta numai datorita tie, altfel ar mai fi si acum…

  3. December 24, 2009 12:17

    you made me a cookie but i eated it 🙂

  4. December 24, 2009 12:18

    i know 😦

  5. December 27, 2009 13:44

    Arata grozav!! Eu am facut baclava pentru Craciun, dar parc-ar merge si un tort de An Nou….:)

  6. December 27, 2009 15:41

    Hm… uite ca pun si reteta pentru tortul asta. E usor d efacut si iese grozav

  7. December 27, 2009 21:44

    Frumos 🙂 Poate incerc. Felicitari oricum, pun pariu ca fost delicios.

  8. January 4, 2010 13:07

    Ararta delicios! Si cred ca e la fel de bun si la gust!

  9. January 4, 2010 13:18

    e si mai bun 😀

  10. January 4, 2010 20:07

    da’ s-a terminat. make one more pls? 🙂

  11. January 5, 2010 09:41

    no more cookies. too much sugar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: