Skip to content

R.A.T.B salveaza Bucurestiul

November 17, 2009

R.A.T.B. reduce criza din transportul bucurestean cauzat de greva Metrorex. Astazi vor fi puse in circulatie 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie suplimentare in intervalul 5:30-17:00. Uite cum se prezinta situatia:

 • Pe Uvertutrii, strada cu o banda pe sens (ca cealalta e ocupata de masini) circula autobuzele 178 si 406. Astazi, la ora 7:30, erau 4 178-uri si un 406 pe o distanta pe care o parcurgi in 5 minute de mers lejer pe jos. De tinut cont ca duminica am asteptat acelasi 178 15 minute pana cand m-am plictisit si am plecat de la Gara de Nord cu Metroul pana in Militari. Apropo: 178 si-a mutat statia de la gara.
 • 200 de masini suplimentare inseamna ca exista 200 de masini suplimentare. Ce fac aceste masini intr-o zi normala de lucru? Ruginesc in depouri?
 • Iuliu Maniu, bulevard cu vreo 3 benzi pe sens, este liber. Doar intre cele doua mari interssectii cu probleme: Lujerului si Apaca. Aici sunt politisti in intersectii care dirijeaza. Nu stiu ce dirijeaza pentru ca circulatia e blocata in intersectiile alea. Dar intre ele se circula fluent: cat am parcurs pe jos distanta dintre ele (aproximativ 20 minute) au trecut pe langa mine doar vreo 20 de masini. Trebuie tinut cont ca in intersectii erau la coada doar vreo 80 de masini (nu exagerez – erau vreo 20-30 de masini pe banda)

Din toate astea eu inteleg doar atat:

 • R.A.T.B. are suficienti angajati si suficiente autovehicule, dar prefera sa le lase in depouri si sa gatuie traficul (daca ar lasa mai multe masini in trafic, lumea ar prefera sa circule cu transportul in comun si nu cu masina personala si astfel traficul ar fi mult mai lejer).
 • R.A.T.B. ar putea castiga de 2 ori mai mult decat castiga acum daca ar vrea
 • R.A.T.B. stie doar sa profite de bucuresteni si sa fie ineficient (vezi primul punct de mai sus)
Advertisements
3 Comments leave one →
 1. November 22, 2009 12:07

  Nu au deloc.
  Marti am asteptat intr-o statie in care erau 3 trolee de sosit, 45 de minute sa vina unul singur.
  Degeaba baga ei 50 de autobuze pe un traseu daca e trafic si in loc sa faca masinile 2 ore dus intors fac 6 si se trezesc cu garajul gol.

  R.A.T.B. a avut suficienti angajati pentru ca cei care aveau pe perioada grevei zile libere au fost chemati la munca (ei si aia de la Metrorex au program din ala cu zile pline/zile libere), nu s-au mai dat liber si concedii. 2-3 zile sa nu le dai liber, nu e inuman. Dar in general sa faci asta, iti sar in cap soferii. Deci nu prea poti sa ii chemi pe toti la munca zilnic. Si fara soferi, degeaba masini.

  Alea 200 de autobuze sunt rezerva normala. Daca se defecteaza masini pe traseu, pana le repari le inlocuiesti cu alea etc.
  Si daca le-au scos ce au rezolvat, daca pe timpul grevei li s-au defectat vreo 100 pe drum (marti si miercuri dimineata vajaiau prin Bucuresti tractarile de RATB si masiniele speciale de reparatii si mentenanta).

  A fost o situatie speciala; in mod normal nu poti chema toti soferii la munca si nici nu poti scoate toate masinile din garaj.

  In plus, 200 de masini in plus inseamna ca trebuie mai multi oameni in mentenanta si reparatii.

  Daca ar vrea sa faca ce propui tu, ar fi ok, dar trebuie angajati soferi si personal auxiliar.
  Si prea curand nu o sa faca nimeni asta in RATB.

 2. November 23, 2009 10:36

  Eu nu zic ca e anormal sa stea masini in garaje sau sa circule soferii o zi da una nu (sau cum o fi politica RATB). Eu zic ca aceste resurse exista si totusi nu sunt folosite asa cum ar trebui.

  Daca intr-adevar a fost asa cum zici tu (cu defectarile de pe traseu) atunci treaba e foarte trista. Eu inteleg ca daca ai 200 de masini in depou inseamna ca sunt fie in repaus (deci functionale) fie sunt in reparatii. Dar sa stea in depou o masina stricata si nimeni sa nu o repare e cat se poate de stupid.

 3. December 10, 2012 15:25

  LA CAOATUL LUI 336 IN MILITARI STAU PERMANENT 5-6 AUTO CATE 30-60 MINUTE DE CE ?
  CAP 182 3-4 AUTOBUZE , DE CE ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: