Skip to content

Purcelul care a furat papucelul

September 22, 2009

Aveam vreo 4-5 anisori. Ca orice copil, cautam joaca, iar bunicul meu mi-a improvizat un leagan. Improvizat e putin spus: de grinda soprului a prins capetele unei franghii si a pus o patura pe mijloc, si uite asa avea copilul cum sa se dea huta-huta.

Fiind seara, bunica avea treaba prin grajd: muls vaca, facut ultimele aranjamente pentru godacii care locuiau acolo…etc. Deodata aud un zgomot puternic si vad cum navaleste hoarda de purcei afara (erau vreo 4-5). Eu eram inca linistita, ma dadeam huta, si ma uitam cum alearga biata bunica dupa animalele care se bucurau pentru prima data in viata de libertate.

Dar hazul meu nebun nu a durat mult. Vad ca se apropie de mine un animalut mic si roz si, fara sa zica macar groh, imi apuca o sandaluta si fuge vesel cu ea in gura prin ograda. Pentru mine, o adevarata drama: purcelul a furat papucelul. Pentru ceilalti: ras cu lacrimi pana in ziua de azi…

Advertisements
8 Comments leave one →
 1. September 22, 2009 15:18

  daca faceam o poza atunci o dadeam pe net cu “I can haz shoeburger?” 😀

 2. September 22, 2009 15:22

  Buuuuuuuuu

 3. September 22, 2009 18:05

  shoeburger..lol

 4. September 22, 2009 18:19

  Pisoiu, printr-o coincidenta poezioara mea “Ne dam in leagan” are aceeasi actiune,numai ca nu am scris-o pornind de la o intimplare reala ci a fost rodul imaginatiei mele de bunicuta. Posibilul hot pe care l-am intuit a fost un catel, deci telepatia nu a functionat perfect! Mai umblam la undele telepatice!

 5. September 22, 2009 20:26

  Bunica mulgand vaca si dand la matze lapte cald… ce amintiri… Uneori imi pare rau ca imi aduc aminte asa putine din copilarie… Esti norocoasa daca mai tii minte…

  • September 23, 2009 01:14

   Rusoaie, orice om, in tainitele gandului tine ferecat sufletul inocent al copilului ce a fost si el candva. Trebuie doar ca macar din cand in cand sa-l lase sa iasa si atunci ii vor veni in minte toate shotiile copilariei, toate aventurile adolescentine si cate toate menite sa-i alunge stressul!

   • September 23, 2009 10:23

    Ii alunga stresul in cazul in care nu a avut frati. Ca daca a avut sigur isi aduce aminte de bataile luate/primite, de datile cand a incasat-o (macar cu vorbele) din cauza fratelui/sorei…etc. Desi, daca ma gandesc bine, asta poate si un motiv de ras cu lacrimi … Cel putin asa e la mine.

 6. September 22, 2009 21:33

  intamplarea aia m-a marcat pe viata…asa cum m-a marcat si alta, in care protagonist alaturi de mine era un cocos. dar pe asta o voi povesti maine…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: