Skip to content

Amintiri din vremuri vechi

August 7, 2009

Prin toate ziarele azi scrie despre moartea Tatianei Stepa. O voce de aur, un monument al muzicii folk romanesti, un nume care, pentru multi, nu inseamna nimic. Totusi discutiile si omagiile aduse ei mi-au adus aminte de o alta membra a Cenaclului Flacara: Mirela Atudorei. Mai putin cunoscuta pentru ca a preferat sa stea acasa sa aiba grija de fetita ei si de familie, doamna Mirela a ales sa fie mereu intre copii. Mi-a fost educatoare. Fiica ei mi-a fost colega de gradinita, scoala primara si generala. De la liceu nu am mai auzit mai nimic despre ele. Stiu ca s-au mutat in Franta …  si cam atat. Ascultati cu incredere Ana lui Manole. Merita:

Mi-e dor de vremurile cand mergeam la gradinita in clasa acestei Doamne. Tin minte putine lucruri (am fost in clasa dumneaei doar 1 an). La un moment dat a trebuit sa plece si a lasat-o pe fiica ei sa aiba grija de acordeonul care a ramas in sala. Atunci, mica strengarita, ne-a pus pe toti cei care voiam sa cantam la acordeon, sa stam la rand, si primeam fiecare cateva secunde de celebritate, in care cantam in fata tuturor. Nu va inchipuiti ce fata a facut doamna educatoare cand ne-a vazut calare pe instrumentul muzical.

O a doua patanie de pe vremea aia a avut in centrul actiunii o cutie de creioane colorate. Eu si o colega ne-am pus in gand sa ascutim toate creioanele intr-o singura zi, in sala de clasa. Cutia avea destul de multe culori si cum noi, copii la vreo 5-6 ani nu stiam sa avem grija, am facut un dezastru complet in zona bancii. Evident, doamna educatoare ne-a pus sa strangem tot cand am terminat, ceea ce a insemnat cam jumatate de ora de strans bucata cu bucata fragmentele date pe un covor ingrozitor, in care se agata orice. Si uite asa noi am ajuns sa stam o jumatate de ora peste program ca sa adunam rodul “muncii” noastre de o zi intreaga.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: