Skip to content

Atentie! Noi schimbari in codul rutier!

August 4, 2009

Zilele astea am fost surprinsa sa descopar in trafic noile reglementari rutiere:

 • Soferilor le este interzis cu desavarsire sa foloseasca semnalizarea. Singurele momente cand se folosesc acele beculete galben-portocalii sunt pe post de avarie, atunci cand se parcheaza in mijlocul soselei, eventual ocupand doua benzi.
 • Soferilor le este interzis sa lase mai mult de 20 cm distanta fata de gard pe trotuar in momentul in care parcheaza. Daca trotuarul este prea lat pentru o singura masina atunci soferii sunt obligati sa parcheze mai multi unul langa altul, in asa fel incat sa nu existe un spatiu mai mare decat cel mentionat anterior
 • Motociclistilor le este interzis sa circule pe sosea. Ei sunt obligati sa circule pe trotuare, mai ales pe cele inguste, sa claxoneze pietonii doar in momentul in care sunt la jumatate de metru distanta de ei si eventual, daca au timp, sa ii si injure un pic.
 • Soferii de camionete (sau in orice caz de masini mari) sunt obligati sa circule pe trotuar, sa foloseasca limbaj de mahala si sa nu se uite cand dau cu spatele, in asa fel incat cat mai multi pietoni sa fie doborati.
 • Pe soselele inguste pe care sunt nevoiti si pietonii sa circule pentru ca nu mai au pe unde trece pe trotuar din cauza masinilor parcate si a cainilor maidanezi hraniti cu atata bunavointa de oameni marinimosi este interzis sa folosesti claxonul pentru atentionare. Pietonii trebuie sa simta atingerea suava a oglinzii laterale pentru a-si da seama ca trebuie sa se urce pe masina parcata in dreptul lor ca sa evite sa ajunga sub rotile masinii.
 • Pietonii sunt obligati sa treaca prin toate santierele pe langa care trec, indiferent daca acolo se lucreaza si exista bucati imense de ciment mutate din loc in loc de macarale cat un bloc de etaje.
 • Utilajele care efectueaza lucrari asupra carosabilului trebuie sa scoata un scartait cat mai suparator si cat mai puternic (ceva asemanator cu o bucata de creta care zgarie tabla, dar la un volum mult mai mare).+

Si un mic bonus:

 • Persoanele care se aseaza la masa la o terasa sunt obligati sa isi lase liber cainele dintr-o rasa cat mai violenta, fara botnita si fara sa foloseasca orice mijloc de a impiedica animalul sa faca rau cuiva. Azi am avut contact doar cu un rottweiler.

Daca ti-a placut voteaza aici. (Merge contul de pe blogoree daca ai avut unul)

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. August 4, 2009 12:53

  welcome to bucharest, estul salbatic. civilizatia e in alta parte, nu mai cautati

 2. August 4, 2009 13:21

  Ooooo, Marite Han, daca ai sti cat gresesti… Cum sa nu existe civilizatie? Dar e atat de infloritoare, atat de sublima, atat de … (si lipseste cu desavarsire, vorba lui Caragiale). Civilizatia romaneasca e unica in lume. Nu mai exista nimeni ca noi in Univers…

 3. August 4, 2009 14:43

  Draga mea, eşti depăşită, Codul ăsta rutier e vechi :))) Dar ca şofer care se simte ruşinat că alţi colegi de trafic se comportă cum ai spus mai sus, îţi pot înşira cam tot atâtea puncte şi despre comportamentul pietonilor 🙂 Doar sa-mi ceri 😀

 4. August 4, 2009 14:52

  Si eu sunt (cica) soferita (la ff) si pieton (la zi), dar a fost prea de tot ce am vazut ieri si azi. Toate incalcarile astea a legilor (penale si a bunului simt) au reusit sa ma exaspereze in doar doua zile. Sunt obisnuita sa se intample cate ceva in fiecare zi, dar nu toate in interval atat de scurt. Tin sa precizez ca toate chestiile s-au petrecut pe distanta Grozavesti-Apaca, adica maxim 20 minute de mers pe jos.

  P.S. Esti binevenita sa dai exemple cu pietoni. Poate asa se mai trezesc si ei, ca stiu ca multi dintre noi (pietonii la zi) aruncam cu noroi in soferi fara sa ne uitam si la ce facem noi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: