Skip to content

Pisica albastra de Rusia

July 22, 2009

Nu va speriati, nu e vorba de o pisica de un albastru ultramarin sau mai stiu eu ce. Nimeni nu si-a batut joc de ea. E vorba de o specie care are blanita gri-albastruie, provenita din Rusia.

Locul de origine este mai exact portul Arkhangelsk (Rusia). Se presupune ca au aparut pentru prima data in Europa in jurul anilor 1860. In 1875 este consemnata prima aparitie la Crystal Palace (Anglia), sub numele de Pisica Archangel, dar abia in 1912 a fost recunoscuta drept o rasa de sine statatoare. Ceea ce intelegem acum prin “Albastru de Rusia” este de fapt o imperechere intre rasa englezeasca si cea scandinava, renuntandu-se la imperecherea cu siameza inceputa in SUA dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Aceste pisici au corpul alungit si blana scurta, gri-albastruie. Blana lor este deosebita, numita si “blana dubla” pentru ca au doua straturi distincte: cel de la baza este moale, pufos si des, iar cel de la suprafata este putin mai aspru, dar de asemenea foarte fin. Ochii sunt aproape mereu verzi. Tot ce insemana pete albe pe blana sau ochi galbui la adult reprezinta abateri de la rasa.

Rasa este cunoscuta ca una inteligenta si foarte activa. Deschid usi, geamuri, se joaca foarte mult si sunt sensibile la emotiile umane. Se ataseaza de cei dragi, se inteleg bine cu alte animale si iubesc copiii, dar sunt rezervate fata de straini. Sunt silentioase si curate.

Galeria foto:

Advertisements
One Comment leave one →
  1. alina permalink
    May 29, 2011 11:33

    sunt dragutze

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: