Skip to content

Izvorul traditiilor romanesti II

May 12, 2009

Dupa cum ziceam si aici, in perioada 8-10 mai a fost mare adunare in Parcul Izvor din capitala. Ce ma interesa pe mine era targul mesterilor populari. Azi va voi prezenta ceva ce nu cred ca isi avea locul acolo. Inteleg ca in razboi si in dragoste totul e permis, dar moda nu e un razboi. Nu trebuie sa iti ataci inamicii din toate partile, indiferent de moment sau loc. Sa va arat la ce ma refer mai exact.

Inteleg ca e soare afara si vara pare sa-si fi intrat in drepturi in Bucuresti, dar ce cauta ochelari de soare la un targ al mesterilor populari? Sunt procurati prin metode hotesti traditionale?

Tot din categoria metodelor de a contracara lumina puternica de vara avem si standul urmator. Acesta insa ne mai ofera si ceva bonusuri – haine de firma indoielnica.

Pentru a fi mereu in pas cu moda trebuie sa asortam si ceva bijuterii la cele de mai sus. Nici aici nu ducem lipsa de reprezentari “traditionale”.

Nu stiu daca ati observat, dar cam toate standurile prezentate mai sus erau insotite de persoane foarte bronzate. Asa o fi moda.

Ca sa nu credeti ca fac discrimminare va prezint in cele ce urmeaza un stand care mi-a placut. Este vorba de standul cu imbracaminte si podoabeĀ  traditionale tiganesti.

Felicitari celor care au adus asa ceva la targ. Asa da. Sa-ti promovezi cultura prin ce are ea specific e ceva demn. Dar sa cumperi tot felul de chinezarii si sa le prezinti intr-un targ al mesterilor populari mi se pare cel putin deplasat.

Va urma…

Daca v-a placut va rog sa votati aici.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. May 12, 2009 09:57

    Alea sunt obiecte din traditia si culutura pitzipongita wannabe. Pitzipongita wannabe nu e doar o cultura, ci o adevarata specie distincta in fauna romaneasca.

  2. May 12, 2009 10:31

    la prima si a treia poza poate ca ai dreptate, dar la a doua poza ma indoiesc. nu cred ca vreo pitzi ar purta asa ceva, nici macar atunci cand e singura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: