Skip to content

De ce vorbim mereu despre aceleasi lucruri

May 6, 2009

Vazand comentariul verzei am cazut pe ganduri. Da, ai dreptate. Sunt multe subiecte pe care se bate apa-n piua an de an, cu mici modificari de la unul la altul. Lumea se plictiseste de aceleasi lucruri. Bun. De acord si in privinta asta. Si totusi de ce scriem mereu si mereu despre asta?

Eu cred ca omul simte nevoia sa se descarce. Aproape in fiecare an se gaseste cineva care sa dea mici gratis, sau sa organizeze concerte in scopuri mai mult sau mai putin politice. Cei carora li se adreseaza astfel de evenimente se bucura. Si totusi exista oameni carora le displac astfel de evenimente. Eu ma numar printre acestia si de aceea simt nevoia sa imi vars naduful. Incerc totusi sa aduc lucrurile intr-o lumina haioasa pentru ca mi se pare de prost gust sa injuri ceva ce tie nu iti place, dar altora le convine de minune.

Tin minte ca pe vremea cand era primar Sechelariu in Bacau se organiza de ziua lui o mare “petrecere” intr-unul din parcurile orasului unde, la fel ca in Bucuresti, se dadeau mici si bere si erau concerte de tot felul. Nu zic ca e rau, dar nici ca e bine. Primarul isi atragea o parte din alegatori de partea sa (si da, a reusit de minune lucrul asta). Ceea ce mi se parea un lucru bun era ca la ora 6 dimineata, a doua zi, totul era luna. Nu mai exista nici macar un pahar de plastic in tot parcul (si credeti-ma, era plin cu o seara inainte de asa ceva). Totusi vegetatia calcata in picioare nu se refacea atat de repede. Fumul si galagia concertelor afectau maternitatea care se afla gard in gard cu parcul.

De 1 Mai in Bucuresti a fost o alta situatie. Singura vegetatie din zona e iarba din parc. Galagia si fumul au afectat in principal o zona unde nu se afla locuinte si fiind intr-o zi libera nu a afectat nici personalul din interiorul Casei Poporului. Faptul ca m-a deranjat pe mine e din vina mea. Nu aveam ce cauta acolo. Totusi m-am dus. De ce? Din curiozitate.  Voiam sa vad cum mai sarbatoreste lumea in ziua de azi. Am ramas dezamagita. Acelasi gen de manifestare care doreste sa satisfaca doar un grup de oameni, indiferent daca deranjeaza sau nu pe altii.

In concluzie, imi pare rau ca i-am dezamagit pe unii cu articolul despre 1 Mai, dar simteam nevoia sa iau un pic in ras ceea ce se organizeaza pe la noi. Atata tot. Daca au fost mai multi care au scris despre asta si au avut cam aceleasi pareri ca si mine inseamna ca fie ceva este in neregula cu noi, fie cu cei care organizeaza.

Daca ti-a placut voteaza articolul aici.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: