Skip to content

Targ de flori in Cismigiu

April 14, 2009

Sfarsitul trecut de saptamana a fost targ de flori in Cismigiu. Sincera sa fiu, am fost un pic dezamagita. Ma asteptam sa fie ceva care sa ma impresioneze, sa ma socheze in vreun fel. Nimic din toate astea. Niste amarate de corturi in care niste oameni au venit cu florile la vanzare. Nu contest frumusetea acestora. Sunt superbe. Dar voiam altceva. Aceleasi chestii se gasesc, in aceeasi forma, la orice magazin de flori mai rasarit. Mai jos veti vedea despre ce vorbesc.

Mai mult m-au impresionat florile crescute in pamant. Primaria a plantat foarte multe flori si se vede. Gradina Cismigiu arata superb. Sa incepem cu inceputul. Ca de obicei, spatiul verde e inconjurat de un cordon de flori.

Nici ceasul imens nu a fost uitat. Este din nou viu colorat, asa cum ii sta lui bine.

O idee ingenioasa a organizatorilor a fost desenarea stemei intr-un covor de flori. Interesanta ideea si, cel putin din cate stiu eu, originala. Oare are vreo legatura cu manifestatiile de protest anticomunism de zilele trecute? Sau totul a fost planificat de la inceput? Oricum, felicitari celor carora le-a trecut asa ceva prin minte. A iesit fain.

Si ca de obicei romanul trebuie s-o dea undeva cu bata-n balta. Cel putin din punctul meu de vedere. Cineva s-a incapatanat sa faca ditamai piramida din brad si orhidee. Si uite asa ne pomenim cu o imensitate fara pic de gust sau rost exact la marginea dinspre strada a gradinii.

De mai demult (cred) se afla la margina gradinii o opera de arta moderna. Personal, asa cum afirmam si aici, eu nu apreciez forma asta de arta. Important e ca totusi se promoveaza arta si ca cineva le-a oferit studentilor de la arhitectura posibilitatea de a se afirma.

Va las sa va clatiti ochii cu nebunia de culori a florilor care au fost puse la vanzare la acest targ (prea anost).

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: