Skip to content

Nesimtirea in R.A.T.B.

April 13, 2009

Ca student in Bucuresti nu prea iti permiti / doresti sa ai masina, asa ca preferi sa circuli cu mijloacele de transport in comun.  Asa am facut si eu week-endul asta. Si evident am avut parte de tot felul de experiente, mai mult sau mai putin neplacute.

Primul lucru pe care l-am observat a fost ca, desi erau douazeci si ceva de grade afara si aproape treizeci in autobuz, soferul nu pornea aerul conditionat (chestie care in mod civilizat s-ar fi intamplat si fara sa fie atat de cald). Deschid geamul. Mda…nu e o idee prea buna, avand in vedere ca se face curent.

Al doilea lucru care m-a suparat a fost faptul ca, desi negrii nu mai sunt o raritate in campusul din Regie si deci nici in 601, statia de la Grozavesti, aproape toata lumea se holba la ei ca la masini straine. Fratilor, sunt si ei oameni. Nu trebuie sa ii urmariti si sa le ascultati discutiile non-stop. Trebuie mentionat ca vorbeau in franceza si ca nu era astfel foarte dificil sa intelegi, vrand-nevrand cate ceva. Problema era ca multi dintrei cei din autobuz ciuleau urechile cat se poate de vizibil astfel incat omul sa ajunga sa se simta jenat de culoarea proprie.

Surprinzator nu a fost foarte aglomerat, asa ca de asta nu ma pot plange. Totusi tind sa cred ca am avut noroc, si nu ca a inceput R.A.T.B. -ul sa circule mai des.

Trecem cu vederea domnul manelist care a urcat cu castile in urechi, dar care avea muzica data atat de tare incat se auzea pana la jumatatea autobuzului ce asculta el. Asta deja e moft. Omul a avut bunul simt sa nu asculte la  difuzor. Ghinionul meu ca l-am auzit.

Ultimul lucru si cel mai suparator a fost faptul ca in autobuz s-au urcat niste baieti (un grup de vreo 4-5 oameni cam intre 17 si 22 de ani) si au avut bunavointa sa manance seminte in timpul calatoriei si evident sa scuipe cojile pe jos. M-am obisnuit cu marlanii din fata caminelor care fac adevarate covoare de coji seara, dar totusi, in autobuz, unde de obicei lumea se inghesuie si unde nu se face curat decat la capat de linei sau nici macar atat? Chiar lumea nu mai simte ca deranjeaza? Nu se poate abtine o persoana pentru 2 statii (atat au mers acei baieti cu autobuzul) sa nu manance seminte, sau cel putin sa tina in mana cojile pana cand ajungea la primul cos de gunoi sau pana cand coborau din autobuz? Sunt eu deplasata sau asta e marlanie de ultima speta?

Daca v-a placut va rog sa votati aici.

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. April 14, 2009 15:23

  Ce bine ca am scapat de chestiile astea 😀

 2. April 14, 2009 15:28

  Ce n-as da sa scap si eu. Cu toate ca nici masina parca nu as vrea sa am in Bucuresti (traficul m-ar termina psihic). E greu sa iei o decizie in ceea ce priveste ce e mai convenabil pe strazile din capitala. Raman un fan inrait al metroului.

 3. April 14, 2009 22:28

  Ai uitat de cei care fac jumatate de autobuz sa-si puna mana la nas, de cei care poarta discutii stupide sau … sa le zicem murdare cu voce foarte tare de nici castile din urechi nu le pot acoperii, de cei care ” vorbesc la telefon” si se intampla sa-i sune cineva… si ar mai fi cateva categorii, dar sa ne oprim aici!

 4. April 15, 2009 09:21

  Nu știu ce și de ce te mai miră. N-ar trebui să mai fim așa de „loviți” când se întâmplă d-astea. Nu de alta, dar se vor mai întâmpla și de acum înainte, ar trebui să ne obișnuim. Țărănismul și golănia sunt la ele acasă în Românica.

 5. April 15, 2009 09:41

  @Alex Bocutz: Nu am zis ca nu exista si alte manifestari. Am zis doar ca asta m-a deranjat sambata. Din pacate ai dreptate. Sunt foarte manifestari care ne deranjeaza in mijloacele de transport in comun. Dupa cum am spus si in articol, exista si oameni care incearca sa nu deranjeze (vezi manelistul cu muzica la maxim in casti) dar din pacate nu reusesc. Eu zic ca e un progres. Insa pana cand nu se va lua atitudine nu se va sfarsi cosmarul. Cu toate acestea nimeni nu vrea sa intervina, asa ca probabil nu se va schimba nimic prea curand (sau cel putin nu in bine)

  @Sadak: recunosc ca nu circul foarte de s cu R.A.T.B.-ul. Prefer de mii de ori metroul, iar cand sunt acasa (Bacau) reusesc de cele mai multe ori sa ajung unde vreau mergand pe jos. Referitor la obisnuinta: nu vreau sa ajung la asa ceva. Vreau sa cred ca la un moment dat se va schimba ceva sau macar nu voi mai avea eu nevoie de autobuz.

 6. April 15, 2009 09:59

  O să ai o groază de mașini până se va schimba ceva.

 7. April 15, 2009 10:17

  Eu sper doar sa nu fiu nevoita sa suport si traficul infernal din Bucuresti. Prefer sa iau metroul si sa merg pe jos decat sa imi iau masina si sa stau 2 ore in trafic (cand fac 30 min cu metroul + inca 30 pe jos)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: