Skip to content

Bucurestiul poate fi frumos

April 2, 2009

Avand in vedere ca e o zi super mohorata si nu ai chef de nimic (vreme de aia de numarat bani….) am cautat ce e frumos prin Bucuresti. Si da. Bucurestiul poate fi frumos. Trebuie doar sa stii unde sa te uiti si, in functie de gusturi, gasesti lucruri interesante si aici.

Eu, spre exemplu, sunt o admiratoare a parcurilor si a chestiilor vechi. Imi place la nebunie arhitectura din centrul vechi al capitalei. Imi place si ideea Curtii Vechi. Pacat ca nimeni nu se ocupa sa o reconstruiasca. Ar iesi o chestie foarte faina. Pana atunci insa avem parte de Curtea Veche asa cum e acum, inverzita si parca plina de speranta.

Daca va place arta moderna gasiti la metrou la Universitate o piesa realizata de trei studenti la Arhitectura. Personal nu sunt de acord cu arta din gunoaie si nu vad arta ca mijloc de a recicla lucruri. Asta e punctul meu de vedere. Unii insa considera ca e o noua forma de exprimare. (Noua de vreo cateva zeci de ani)

Ceea ce m-a impresionat in materie de arta a fost un batranel din Cismigiu. La intrare, asezat pe o piatra, canta la acordeon o melodie pe ritmuri frantuzesti. Nu intindea mana, nu cerea nimic. Daca voiai ii dadeai, daca nu el oricum era multumit. Cineva il auzea. Si spre deosebire de unii oameni in floarea varstei care practica metoda asta de a face bani, la el se vedea ca nu mai era apt de munca si deci asta era cam singura metoda prin care sa faca rost de un ban. Muzica lui mi-a umplut sufletul de bucurie, chiar daca eram obosita si satula de toate dupa o saptamana de munca. Si asa am ajuns sa ma intreb: oare de ce nu pot fi angajati oameni care sa cante usor, aproape in surdina, in parc. Sau sa se organizeze concerte, ca pe vremuri. Ar fi o idee interesanta si cred ca lumea ar fi dispusa sa plateasca pentru a asculta pentru o ora-doua muzica buna si relaxanta. In orice caz, felicitari domnule. Cu acordurile dumneavoastra ati reusit sa inveseliti lumea.

Daca v-a placut va rog sa votati aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: