Skip to content

Codul penal cu ginecologii, diabeticii cu tutunul, batranul cu foarfeca si Romania cu Europa

March 20, 2009
  • Noul Cod Penal pedepseste medicii ginecologi in cazul vatamarii fatului la nastere. Decizia e aparent fireasca, dar exista cazuri in care trebuie sacrificat fatul pentru supravietuirea mamei. Asa ceva nu e specificat in legi. Asadar se poate ajunge  la cazul in care personalul care asista la nastere poate face 7 ani de inchisoare doar pentru ca a preferat sa salveze un om, in loc sa nenoroceasca doi.
  • Veste buna pentru diabeticii dependenti de insulina: s-a modificat genetic tutunul astfel incat acesta sa contina o proteina care trateaza afectiunea lor. Oare de ce au ales tocmai tutunul? Sa inteleg ca cercetatorii europeni incurajeaza fumatul (de fapt se vrea a se folosi planta pentru medicamente…mda)?
  • Un batranel simpatic (proaspat iesit din puscarie) a reusit sa fure din doua banci cu ajutorul unei foarfece. Din pacate pentru el la a treia banca nu i-a mai mers.  Se pare ca i-a placut mai mult atmosfera racoroasa, decat cea aerisita 😀
  • Statul roman este un deschizator de drumuri. Pentru prima data in Europa un stat avizeaza o cartea creationista pentru biologie. Materialul auxiliar pe care unii profesori l-au folosit ofera o viziune nonstiintifica asupra biologiei, fapt care contravine unei rezolutii a Consiliului Europei.
  • Gardianul ne prezinta azi cateva moduri sa zicem haioase de a muri. Va amintesc cateva. Indurerata de moartea fratelui, o femeie a vrut sa le arate rudelor cum s-a intamplat tragedia. S-a dus langa groapa in care alunecase decedatul, a cazut si ea, iar in speranta de a nu se lovi s-a agatat de acelasi cablu electrificat de care s-a agatat si mortul. Astfel totul s-a transformat intr-o inmormantare dubla.  Un nene cu barba de 1,4 metri lungime a murit in timpul unui incendiu. Sa nu credeti ca a fost ars de viu. Nu. El s-a impiedicat de propria podoaba si si-a rupt gatul.
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: